T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Diyarbakır Valiliği koordinasyonunda, Diyarbakır’ın 2021 yılı içerisinde UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına gastronomi temasıyla adaylık başvurusu öncesi sürece yönelik değerlendirme toplantısı yapıldı.
Binlerce yıllık birikimini yansıtan gastronomisiyle Diyarbakır'ın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına adaylık başvurusu yapmasına ilişkin Karacadağ Kalkınma Ajansı Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda, kentteki tüm paydaşların katılımıyla gastronominin geliştirilmesine yönelik yatırım ve girişimler değerlendirildi.
Toplantının ardından açıklama yapan Vali Münir Karaloğlu, adaylık başvurusu için kentteki bütün tarafların içerisinde bulunduğu bir çalışma grubunun oluşturulduğunu söyledi.
Karaloğlu, bugün yaptıkları toplantının hazırlık çalışmasının bir aşaması olduğunu belirterek, Diyarbakır'ın 12 bin yıllık tarihiyle Türkiye'nin ve bölgenin en eski yerleşim alanlarından biri olduğunu belirtti.
Kentte önemli Kortiktepe ve Çayönü arkeolojik kazı alanlarının bulunduğunu anımsatan Karaloğlu, bu alandaki bulguların insanlığın lezzet serüveninin başladığı şehrin Diyarbakır olduğunu ortaya koyduğu için gastronomi temasıyla UNESCO'ya gitmeleri gerektiği konusunun oluştuğunu bildirdi.
Kentte 12 bin 400 yıllık bir lezzet serüveninin var olduğunu ifade eden Karaloğlu, "İnsanlığın lezzet serüvenin başladığı yerdeyiz. Türkiye'de Yaratıcı Şehirler Ağı'nda Gaziantep, Hatay ve Afyon var. Diyarbakır da inşallah dördüncü şehir olur. O şehirlerimizin çok güçlü gastronomileri var. Onların yanında yeni bir gastronomi şehri olarak yer almak istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Adaylık için dosya hazırlık sürecinde olduklarını anlatan Karaloğlu, sadece başvuruyu yapan kurumların değil, kentin tamamına bu heyecanı yaşatmaları gerektiğini dile getirdi.
Kentteki bütün dinamiklerin bu heyecanı duyması ve sürece destek vermeleri gerektiğini ifade eden Karaloğlu, herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini aktardı.
Yeme ve içme sektörünün yerel lezzetleri öne çıkaracağını ifade eden Karaloğlu, şöyle dedi:
"Konaklama sektörümüz kahvaltıda ve yemeklerde yerel lezzetleri öne çıkaracak faaliyetler içerisinde olmazsa bu konuda başarılı olamayız ve istediğimiz hedefe de ulaşamayız. Diyarbakır'da Gastro İnnovasyon Merkezimiz olacak. Yerel lezzetlerin ortaya çıkarıldığı, araştırıldığı, pişirme ve tadım evi gibi deneyimleme atölyelerinin bulunduğu merkezimiz olacak. Bu ve benzeri çalışmaları haziran ayında UNESCO'nun Yaratıca Şehirler Ağı'na gastronomi temasıyla girmesini temenni ediyorum. Bu ağda olmak şehrin uluslararası bilinirliğini ve tanınırlığını artıracak. Bizim imaj problemimiz var. Bu imaj ve algı probleminin düzeltilmesinde çok büyük katkısı olacak. Uluslararası ilişkilerimizi çok kolaylaştıracak."